Conducerea Primăriei Zalău a trecut cu bine prin criză

Conducerea Primăriei Zalău și-a depus în termenul legal declarațiile de avere aferente anului 2013. Documentele dezvăluie avuția celor care conduc destinele municipiului reședință de județ, salariile pe care le încasează datorită funcțiilor pe care le ocupă și, mai ales, modul în care evoluează ori involuează averea de la un mandat la altul. Declarațiile de avere sunt publice pe pagina oficială de internet a Primăriei Zalău – www.zalausj.ro – și pot fi consultate de orice cetățean dornic să afle situația materială a celor care vin odată la patru ani și cer votul.

Primarul Căpîlnașiu nu mai are teren în Valea Miții
Situația materială a primarului municipiului Zalău, Radu Căpîlnașiu, nu s-a modificat foarte mult față de precedenta declarație de avere. Aflat la al treilea mandat de primar, Căpîlnașiu deține, alături de soția Adriana, trei case. Una în Zalău, primită prin donație în anul 1991, una moștenită după părinți în comuna Hida cu o cotă parte de 50 la sută, iar alta construită în 2009 în comuna Cizer. Tot la capitolul clădiri, Radu Căpîlnașiu notează și un garaj, în Zalău. De asemenea, familia Căpîlnașiu are în proprietate trei terenuri intravilane, în localitățile în care au și câte o casă. În Hida, la fel ca și în cazul casei, jumătate din teren reprezintă moștenirea soției primarului. În ce privește bunurile mobile, edilul este posesorul unui autoturism de teren Suzuki Jimmy, fabricat în 1998, unui cvadriciclu Odes 400 și a unei rulote Hobby 430. La capitolul datorii, primarul Căpîlnașiu notează două credite, unul de 25.000 de euro, iar altul de 25.000 de franci elvețieni, dar și o datorie de 10.000 de euro la o persoană fizică. În calitate de primar a încasat anul trecut un salariul mediu de 3.300 de lei lunar.
O noutate este faptul că Radu Căpîlnașiu nu mai deține acel teren intravilan din municipiul Zalău, pentru care s-a făcut mare tam-tam. ”Aveam două hectare în Valea Miții, în coproprietate cu alte două persoane. Prin partaj, eu am cedat partea de teren unuia dintre parteneri, în contul datoriei avute către proprietarul de la care a fost achiziționat terenul”, explică primarul Căpîlnașiu.

Fazakas Nicolae, un viceprimar fără datorii și cu multe proprietăți
Viceprimarului Fazakas Nicolae i-au priit cei doi ani la conducerea Primăriei Zalău. În 2013 și 2014 a achiziționat două terenuri agricole și două livezi, în comuna Dobrin, respectiv în orașul Cehu Silvaniei. Familia Fazakas mai deține o livadă și un teren intravilan în municipiul Zalău. Tot în reședința de județ, viceprimarul și soția sa sunt proprietarii unei case în suprafață de 271 de metri pătrați și a unei garsoniere. Conduce un Opel Zafira, fabricat în anul 2001, nu are conturi în bănci și nici datorii. Din salariul de viceprimar, Fazakas Nicolae a strâns în 2013 suma de 33.912 lei, adică 2.800 de lei pe lună.

Averea Danielei Coța constă în bijuterii
Averea viceprimarului Daniela Coța constă, în mare parte, în imobilele moștenite de soțul său și în bijuterii. Familia Coța Vasile și Daniela are în proprietate în municipiul Zalău două terenuri intravilane, unul primit ca donație, iar altul ca moștenire. Tot prin moștenire, soțul ”viceprimăriței” deține o cotă parte dintr-o casă de 118 metri pătrați. Daniela Coța nu are nicio mașină. Între anii 1990 – 2012 a reușit să strângă bijuterii din aur, pietre prețioase și perle în valoare de 150.000 de lei. La capitolul datorii, viceprimarul trebuie să ramburseze până în 2021 un credit de 60.200 de lei, contractat în anul 2011. De la Primăria Zalău, Daniela Coța a încasat anul trecut, în medie, 2.900 de lei.

Stelian Potroviță are trei mașini și o casă
Secretarul Primăriei Zalău, Stelian Potroviță, și soția acestuia sunt proprietarii unui teren intravilan, a unui apartament și a unui garaj, a unei case și a unor anexe. Toate acestea au fost cumpărate sau construite între anii 1996 și 2007. Localitatea sau localitățile în care se află aceste proprietăți imobiliare nu au fost făcute publice. La capitolul autoturisme, secretarul Primăriei este cel mai înstărit dintre cele cinci persoane aflate la conducerea municipiului. Potroviță este proprietarul unui Volkswagen Passat și a unui Volkswagen Golf, dar și a unui Nissan Terrano. La capitolul active financiare, secretarul Primăriei are două depozite bancare, în care a strâns 56.000 de lei. Datoriile familiei Potroviță constă într-un credit de 12.500 de euro, contractat în anul 2004 și care trebuie rambursat în acest an. Activitatea de secretar de municipiu îi aduce lui Stelian Potroviță, lunar, în medie 3.800 de lei.

Administratorul public are cel mai mare salariu
Radu Nistorescu, administratorul public al municipiului, deţine un teren intravilan și o casă de o sută de metri pătrați în Zalău. Tot în municipiu, familia Nistorescu este proprietara unui spațiu comercial. De asemenea, la capitolul proprietăți imobiliare, Radu Nistorescu a moștenit o cotă parte dintr-o casă situată în județul Cluj. Conduce un autoturism Hyundai, fabricat în anul 2006, și are depuși în depozitele bancare 41.000 de euro și 93.000 de lei. Administratorul public este un om fără datorii. Salariul încasat lunar de la Primăria Zalău este de aproximativ 4.000 de lei. În 2013 a mai strâns 26.000 de lei ca și director executiv la o societate comercială privată și ca membru în Consiliul de Administrație de la Uzina Electrică.

2 Thoughts to “Conducerea Primăriei Zalău a trecut cu bine prin criză”

  1. Anonim

    Daniela Coța nu are nicio mașină…. HA, HA, HA! Voi chiar credeti minciunile pe care le trec astia in declaratiile de avere?

  2. Anonim

    la averea mafiotului potrovita mai puneti si averea progeniturii razvan, unul care taie frunze la caini prin primaria din zalau ca de altfel toata familia

    halal performanta in primaria din zalau cu astfel de specimene

Leave a Comment